vrijdag 10 juli 2015

Wanted



 


Deze week kreeg ik een reactie in mijn mailbox van T. (54). Zij had mijn blog 'daten' gelezen. T. reageerde op het idee van mijn vriendin in dat artikel, dat vrouwen boven de vijftig geen man kunnen vinden omdat ze te oud en te rimpelig zouden zijn. Daar wilde T. wel wat over kwijt. T is inmiddels acht jaar single, heeft een leuke baan, goed inkomen en een leuk leven. Wel zou ze een leuke man in haar leven willen om leuke dingen mee te doen. Sommige dingen vindt zij nu eenmaal leuker als ze die met iemand kan delen, zoals reizen. Samenwonen hoeft niet direct, want eigenlijk heeft ze het verder prima naar haar zin. Af en toe seks met een leuke man, dat zou ze dan weer wel willen. Het liefst dan ook met altijd dezelfde, leuke, aantrekkelijke man, want T. is niet van de one night stands

Daar zit nou juist het probleem. Waar vind je nu die leuke, aantrekkelijke man? Op internet lijkt het niet echt te lukken. Bij veel mannen die T. daar ontmoette, ging het juist alleen om de seks. Of ze wilden juist direct samenwonen, omdat ze iemand nodig hebben die hen (en het huishouden) verzorgt en/of ze lijken helemaal niet meer op hun profielfoto. Op deze foto's hebben ze dan nog vaak een mooie bos haar en een strakke buik, maar als het tot een date komt, blijkt vaak dat ze zichzelf (en het haar) de laatste jaren flink hebben laten gaan. Ook bij de vrouw van boven de vijftig wil het oog nog wat. 

Over vrouwen bestaat het (voor)oordeel dat zij na hun vijftigste niet meer mooi en aantrekkelijk zijn, maar volgens T. valt het juist met mannen van die leeftijd echt niet mee. T. doet haar hele leven haar best om er verzorgd en op haar voordeligst uit te zien, dan is het ook fijn als een eventuele partner dat ook doet. Als je heel je leven zelfstandig leuke dingen hebt ondernomen en prima voor jezelf hebt gezorgd, dan is het leuk als een nieuwe partner dat ook doet. Het probleem van T. is dus duidelijk. Waar vindt zij een leuke, verzorgde, zelfstandige man? Op haar werk (getrouwd, te jong, te saai, niet aantrekkelijk), sportschool (te jong, gay) of via vriendinnen (bezet, gay) blijkt dat niet te lukken en internetdating is dus inmiddels na veel teleurstellingen een gepasseerd station. Eigenlijk gelooft T. dat het beter is dat je een partner in real life tegenkomt. De vraag is alleen... waar?

Dus speciaal voor T. de volgende vraag: waar ontmoet een leuke, aantrekkelijke (ja, die bestaan) vrouw van boven de vijftig een leuke, zelfstandige, aantrekkelijke man van boven de vijftig? 

Help!



Foto (GIF): Andy Warhol/Société Perrier (projecCreate and Repeat)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten