vrijdag 24 juli 2015

Cocktail Time


Weekend! Om dit te vieren, beginnen we met een heerlijk klassiek - en toch trendy - zomerdrankje.... Gin-Tonic.

Net als water, kan je dit drankje aromatisch aanvullen met fruit en kruiden. Het leuke is, dat gin zelfs gezond voor je is. Gin was al een medicijn (onder andere tegen malaria en als ontstekingsremmer), nog voordat het gebruikt werd voor consumptie. Daarnaast is gin goed voor je botten en helpt het tegen artritis. Bovendien verbetert gin je huid en je spijsvertering. Gin bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten en bevat weinig calorieen (in verhouding tot bier, wijn e.d.).

Kortom, wat wil je nog meer? Kies daarom uit de onderstaande recepten.


Gin-Tonic + komkommer en rozemarijn

Ingrediënten
- gin
- tonic
- komkommer
- een takje rozemarijn 
- ijsblokjes

Bereiding

Snij de komkommer in dunne schijfjes of maak er slierten van met een kaasschaaf. Doe wat ijsblokjes en één sliert òf twee schijfjes komkommer in een (longdrink)glas. Vervolgens schenk je 1 deel gin en 3 delen tonic erop. Garneer met een takje rozemarijn.
Je kan ook variëren met munt, komkommer, basilicum en limoen. Net wat jij lekker vindt.


Wil je geen tonic in de gin? Maak dan een Gimlet.

Gimlet 

Ingrediënten                                                                         

- gin
- vers limoensap
- schijfje limoen

Bereiding

Gebruik hiervoor een cocktailglas​ (of half hoog glas). Schenk vervolgens 3/4 deel gin en 1/4 deel limoensap in het glas. Goed roeren. Steek het schijfje limoen op de rand van je glas als garnering.

Deze variant is wel iets sterker dan een Gin-Tonic. Dus doe wat crushed ijs of ijsblokjes in je Gimlet als je het iets minder sterk wil.​ 



Wil je het liever wat zoeter? Kies dan voor een Blueberry-gin. De zoete smaak van bosbessen combineert perfect met gin. Daarbij zijn bosbessen ook nog eens heel erg gezond. Dus een win/win situatie.




Blueberry-gin                                                                                              


Ingrediënten

- gin
- blueberry-/bosbessensap
- takje munt en/of bosbessen

Bereiding

Volg het recept van de Gimlet, maar vervang het limoensap door blueberrysap. Garneer met wat munt(blaadjes) en/of bosbessen.


Cheers!

Fijn weekend.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten