vrijdag 16 oktober 2015

Going bananas







Weekend! Het is altijd fijn om dat te vieren. Dat kan uiteraard met een lekkere cocktail rond borreltijd... maar ook 's ochtends door heerlijk de tijd te nemen voor een uitgebreid ontbijt of brunch.   

Mijn favoriete ontbijtje bestaat al jaren uit bananenpannenkoeken. Ze zijn zo lekker en doen mij altijd denken aan mijn tijd in Thailand. Sinds kort heb ik een recept voor heerlijke en mega gezonde bananenpannenkoeken. Doordat ze gemaakt zijn van alleen banaan en ei - dus zonder bloem en melk - zijn ze ook nog eens heel 'light'.

Het is sowieso heel goed voor je om bananen te eten. Waarom?
  • Een banaan bevat veel kalium en dat helpt tegen een hoge bloeddruk.
  • Banaan neutraliseert het maagzuur en voorkomt maagzweren.
  • In bananen zit tryptofaan. Dit aminozuur maakt serotonine aan waar je vervolgens weer gelukkiger en rustiger van wordt. Ook slaap je hierdoor beter en heb je een kleinere kans op depressies en angstaanvallen.
  • Bananen werken goed tegen diarree.
  • Het eten van een banaan geeft je snel energie, doordat de suikers snel opgenomen worden. Goed om te weten als je suikerspiegel zakt en je een dipje hebt.  
  • De vitamine B6 in bananen stimuleert de samenwerking tussen de zenuwen en de spieren. 
  • Goed om te weten: door het eten van bananen ben je sneller van je kater af!
Het volgende recept al hartstikke lekker, maar nu je dit allemaal weet zullen deze bananenpannenkoeken je vast nog beter smaken.

Ingrediënten (voor 6 dunne, kleine pannenkoekjes)

- 1 banaan
- 2 eieren 
- (kokos)olie

Bereiding

Prak de banaan en mix deze met de twee eieren tot een beslagje. Verhit de olie in een koekenpan (met een anti-aanbaklaag). Doe wat beslag in de pan en bak dit om en om goudbruin. 

De pannenkoekjes zijn het lekkerst als ze niet te dik en te groot zijn. 

Je ze eventueel garneren met banaan (of ander fruit) en kaneel. Natuurlijk kan je ook nog kiezen voor ahornsiroop, honing of stroop. 

Bon appetit en een heerlijk weekend.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten