vrijdag 9 oktober 2015

Cocktail Time


























Het is weekend! Zoals je weet, vieren we dat graag met een cocktail. Afgelopen zomer was de gin-tonic wel onze grote favoriet. Hier op Sarah's secrets unveiled kon je al lezen dat gin niet alleen lekker, maar ook nog gezond is. Mits je dit met mate drinkt uiteraard. Nu de dagen hier weer wat kouder worden is het lekker om wat warmere smaken aan de gin-tonic toe te voegen. Die passen beter bij het weer en daardoor smaakt je gin-tonic nog lekkerder.


Gin-tonic met sinaasappel, kaneel en steranijs 

Ingrediënten
- jouw favoriete gin
- tonic
- een mooie krul van sinaasappelschil (zest) 
- een kaneelstokje 
- steranijs
- veel ijsblokjes

Bereiding

Vul een gin-tonic glas (of een groot wijnglas) tot de rand met ijsblokjes, voeg de zest en het kaneelstokje toe. Vervolgens schenk je 1 deel gin en 3 delen tonic erop. Garneer met de steranijs.


Een andere lekkere variatie is om in plaats de kaneel en steranijs, kruidnagel aan de gin-tonic en de sinaasappel toe te voegen.

Cheers... en een mooi weekend.



Foto: Hans Geel







Geen opmerkingen:

Een reactie posten