zondag 31 januari 2016

Kim is back!





Eén van mijn quilty pleasures is het bingewatchen van series op Netflix op een regenachtige dag. Heerlijk! Homeland, Bloodline, Fargo... ik kan er geen genoeg van krijgen. Jaren geleden - in het pre-Netflix tijdperk - was mijn favoriete serie Sex & the City. De sexy Samantha Jones (Kim Cattrall) was mijn favoriete personage. 


Samantha Jones (Kim Cattrall) in Sex and the City)

Hoe blij was ik, toen ik hoorde dat Kim Cattrall (59) weer helemaal terug is en schittert in de nieuwe hitserie Sensitive Skin op - jawel - Netflix. Die blijheid was echter maar van korte duur. In Nederland is Sensitive Skin namelijk niet beschikbaar op Netflix! ... (vul hier een krachtterm naar keuze in)

Sensitive Skin sluit naadloos aan op het thema van dit blog. Voormalig model Davina Jackson (Kim Cattrall) probeert zich staande te houden tijdens de menopauze èn in Hollywood, dat juist gefixeerd is op jeugd en schoonheid. Met zwarte humor en zelfspot toont Kim Cattrall aan met welke vooroordelen vrouwen boven de 45 jaar te maken krijgen. Cattrall produceerde de serie zelf en speelt uiteraard ook de hoofdre andere kanjer: Patsy uit Absolutely Fabulous) in de hoofdrol. ol. De serie is gebaseerd op de BBC-serie Sensitive Skin (2006) met Joanna Lumley (ja, di

Voor haar rol in Sensitive Skin weigerde Kim Cattrall haar rimpels weg te laten werken. Ze speelt een vrouw van een 'bepaalde leeftijd' en daar horen rimpels volgens haar ook bij. Ouder worden betekent ook dat je wijzer wordt, zegt ze in interviews. Daarom verlangt Cattrall er niet naar om weer jong te zijn. Ze vindt het leven leuker nu ze ouder is, zolang ze zich maar wel jong voelt. Dat lukt haar door haar instinct te volgen en te doen wat haar gelukkig maakt. 

Amen!
Davina Jackson (Kim Cattrall) in Sensitive Skin

Sensitive Skin is genomineerd voor een internationale Emmy in de categorie 'best comedy series' en begint zelfs al aan het tweede seizoen. 

Dus beste Netflix, kom op en geef ons Kim terug!
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten