vrijdag 20 november 2015

Move your body



Vrouwen met sterke benen hebben minder last van de verouderingsprocessen in de hersenen dan vrouwen met minder sterke benen.

Deze bijzondere conclusie trok het het onderzoeksteam van het Londense King's College na een tien jaar durend onderzoek. In die tijd volgden de onderzoekers de gezondheid van 150 vrouwelijke tweelingen in de leeftijd van 43 tot 73 jaar. Zo ontdekten zij dat het verouderingsproces in het algemeen minder invloed had op het brein van de tweelingzus met de sterkste benen, waardoor haar geheugen en de andere mentale processen beter functioneerden. 


De onderzoekers hebben hiervoor een simpele verklaring. Je ontwikkelt je spieren door fysieke activiteiten. De zus met de sterkste benen, is fysiek actiever dan haar tweelingzus. Voldoende beweging is dus een belangrijke voorwaarde om je hersenen gezond te houden. Een actievere levensstijl houdt niet alleen je lichaam in vorm, maar dus ook je hersenen. 

De onderzoekers geven aan dat er meer onderzoek nodig is, maar dat zij nu al kunnen concluderen dat voldoende beweging het (verder) ontwikkelen van dementie kan voorkomen.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten